MATEMATIKA FANINING BOSHQA FANLAR BILAN ALOQASI HAMDA O‘QUVCHILAR BILIMINI SHAKLLANTIRISHDAGI FUNDAMENTAL AHAMIYATI - Kdirbaeva Jadira Esentaevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  matematika  fani  haqida  qisqacha  mulohaza yuritilgan.  Shu  o’rinda  hurmatli  Prezidentimiz  ta’kidlagan  Uchinchi  Renessans qurilishida  ayni  shu  fanning  ahamiyati  hamda  o’rni  haqida  keltirilgan.  Bundan tashqari  fanning  o’zga  sohalar  bilan  bog’liqlik  darajasi,  matematika  fani  barcha fanlarning  asosi  ekanligi  bayon  etilgan.  Matematika  fani  o’quvchilarning  aqliy salohiyatini oshirishda muhim rol o’ynaydi