MATEMATIK ALGORITMLARNING AMALIYOTDA QO‘LLANILISHI - Xojametova Mexriban Nazarbaevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  matematik  algoritmlarning  amaliyotdagi qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Maqolada matematik algoritmlar tushunchasi, ularning nazariy asoslari, shuningdek, turli sohalarda, jumladan, iqtisodiyot, ilmiy tadqiqotlar, texnologiyalar  va  muhandislikda  qanday  qo‘llanilayotgani  tahlil  qilinadi.  Ushbu maqolada  zamonaviy  matematik  algoritmlar  va  ularning  real  dunyodagi qo‘llanilishining  muvaffaqiyatli  misollariga  ham  e'tibor  qaratiladi.  Shuningdek, maqolada  algoritmlarning  samaradorligi,  ularni  optimallashtirish  va  rivojlantirish imkoniyatlari, shuningdek, amaliyotdagi murakkab vazifalarni hal qilishdagi roli ham yoritiladi.