RAQAMLI IQTISODIYOT VA INTEGRATSIYA - Qilichova Marhabo Xudoyqulovna,; Raxmonberdiyeva Ozoda Akram qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolamda raqamli iqtisodiyot va integratsiya jarayonlari o’rtasidagi  o’zaro  bog’liqlik  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalarning  iqtisodiy o’sishi, xalqaro hamkorlik va innovatsion rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, electron  tijorat,  raqamli  moliya  va  axborot  texnologiyalarning  davlat  boshqaruvi hamda xalqaro savdodagi o’rni ko’rib chiqiladi. Raqamli integratsiyaning afzalliklari, qiyinchiliklari va istiqbollari muhokama qilinib, samarali rivojlanish uchun tavsiyalar beriladi.  Mazkur  tadqiqot  raqamli  iqtisodiyotning  mintaqaviy  va  global  darajadagi integratsiya jarayonlariga qanday ta’sir ko’rsatishini yoritishga qaratilgan.