YOSHLAR NUTQIDA TURLI YOT SO’ZLARDAN HOLI SOF O’ZBEKCHA SO’ZLARDAN FOYDALANISH MASALASI. - Ataqulova Nilufar Olim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq sofligiga putur yetkazuvchi so‘zlar haqida ma’lumotlar  berilgan  ,  ularning  so‘zlashuvda  qo‘llanilishi  va  badiiy  adabiyotdagi o‘rni  misollar  asosida  ko‘rsatilgan.  Badiiy  nutq  va  adabiy  nutq  farqlariga  to‘xtab o‘tilgan.  Nutq  sofligini  saqlash  lozimligi,  tildan  to‘g‘ri  foydalanish,  so‘zlashuvda o‘zimizga yot bo‘lgan va til axloqiga zid tushunchalarni qo‘llashdan qochish haqida so‘z yuritiladi.