KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI IMTIYOZLI KREDITLAR YORDAMIDA MOLIYALASHTIRISH - Abdullayev Azizbek Azamjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida kichik biznesning iqtisodiyotdagi o‘rni va uni imtiyozli kreditlar orqali moliyalashtirishning ahamiyati atroflicha  tahlil  qilinadi.  Kichik  biznes  subyektlari  ish  o‘rinlari  yaratish,  mahalliy ishlab chiqarishni rivojlantirish, innovatsiyalarni joriy etish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynashi qayd etiladi. Maqolada kichik biznesni moliyalashtirishda uchrayotgan asosiy muammolar — garov ta'minotining yetishmasligi, yuqori foiz stavkalari, moliyaviy savodxonlikning pastligi  va  yuqori  risk  darajasi  —  batafsil  yoritiladi.  Shu  bilan  birga,  imtiyozli kreditlar  tushunchasi,  ularning  turlari,  afzalliklari  va  kamchiliklari  hamda O‘zbekistonda  amalga  oshirilayotgan  tegishli  davlat  dasturlari  haqida  ma’lumotlar keltiriladi. Maqola  yakunida  kichik  biznesni  samarali  qo‘llab-quvvatlash  uchun  amaliy takliflar  beriladi.  Ular  orasida  imtiyozli  kreditlarni  shaffof  ajratish,  moliyaviy savodxonlikni  oshirish,  raqamli  moliyalashtirish  tizimlarini  rivojlantirish  va  xorijiy tajribalarni joriy etish kabi yo‘nalishlar mavjud.