O'ZBEK VA NEMIS TILLARIDAGI SALOMLASHUV FARQLARI - Jumaniyozova Dilnoza Alimboyevna,; Sobirova Shohsanam Sobirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Salomlashish – bu insonlar o‘rtasidagi muloqotning eng birinchi va muhim bosqichidir. U nafaqat oddiygina so‘z almashinuvi, balki madaniyat, urf-odatlar  va  jamiyatning  o‘ziga  xos  xususiyatlarini  aks  ettiruvchi  bir  ko‘zgu  hamdir. Ushbu maqolada biz o‘zbek va nemis tillaridagi salomlashish odatlarini qiyosiy tahlil qilib,  ularning  o‘ziga  xos  jihatlari  va  farqlarini  ko’rib  chiqamiz.  Har  ikkala madaniyatning salomlashishdagi nozikliklarini anglash orqali biz nafaqat tillarni, balki xalqlar o‘rtasidagi muloqotni yanada boyitishga erishamiz.