QAYTA SUG‘URTANING RISKLARNI DIVERSIFIKATSIYALASH VA MOLIYAVIY XAVFLARNI KAMAYTIRISHDAGI O‘RNI - Abirqulova Sohibjamol Normuhammad qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Sug‘urta  kompaniyalari  faoliyatida  risklarning  yuqori  darajada  to‘planishi moliyaviy barqarorlikka salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Qayta sug‘urta mexanizmlari ushbu risklarni  diversifikatsiyalash  va  moliyaviy  xavflarni  kamaytirishda  samarali  vosita hisoblanadi. Qayta sug‘urta orqali sug‘urta kompaniyalari o‘z majburiyatlarini qayta taqsimlab,  zararlarni  kengroq  moliyaviy  baza  o‘rtasida  bo‘lish  imkoniyatiga  ega bo‘ladi.  Bu  jarayon  kapitaldan  samarali  foydalanish,  to‘lov  qobiliyatini  saqlash  va investitsion faoliyatni davom ettirishga sharoit yaratadi.