DARSNING IJODIY MODELI YOXUD DARS – SAHNA, O‘QUVCHI – QAHRAMON: KREATIV YONDASHUVNING TARKIBIY QISMLARI - Xusanova Karimaxon Faxriddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kreativ  ta’lim  konsepsiyasi  asosida  darsning tarkibiy  qismlarini  qayta  loyihalash  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  An’anaviy  dars shakllaridan  farqli  ravishda  interaktiv,  loyihaviy  va  faol  o‘qitish  metodlari integratsiyasi tahlil qilinadi shuningdek mazku maqolada kreativ dars modeli bo‘yicha olib  borilgan  ilmiy  izlanishlar  ham  tahlilga  tortilgan.  Tadqiqotda  o‘quvchilarning bilimni  egallash  jarayonida  mustaqil  qaror  qabul  qilish,  muammoni  hal  qilish  va hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.