SUN’IY INTELLEKTDAN FIZIKADAGI MA’LUMOTLAR IZLASH: NYUTON QONUNLARI MISOLIDA IMKONIYATLAR VA XAVFLAR - Duramaddinova Yoqutjon Murodbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  fizika fanida,    xususan  Nyuton  qonunlarini  tahlil  qilishdagi  imkoniyatlari  hamda  sun’iy intellekt texnologiyasi fizikada o‘qitishda integratsiya qilish ijobiy va salbiy jihatlarini tahlil  qilish  zamonaviy  sun’iy  intellekt  vositalari  orqali  fizik  qonunlarning  amaliy qo‘llanilishi,  tarixiy  rivojlanishi  va  eksperimental  natijalarini  tezkor  va  chuqur o‘rganib  chiqilgan.  Tadqiqot  fizika  fanini  o‘qitishda  va  ilmiy  izlanishlarda  sun’iy intellektdan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlariga e’tibor qaratadi.