O‘QUVCHILARDA ILMIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM METODLARIDAN FOYDALANISH - Mamadaliyeva Irodaxon Shavkatjon qizi,; Toshov Muhiddin Jòraboyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  ilmiy  dunyoqarashni shakllantirish  jarayonida  ta’lim  metodlaridan  samarali  foydalanish  masalalari yoritiladi. Ilmiy dunyoqarash inson tafakkurini shakllantirish, ilmiy asoslangan qaror qabul qilish va mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan metodlar — interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha  asosida  o‘qitish,  tajriba  va  kuzatish  usullari,  hamda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarashni mustahkamlashga yordam beradi.