XITOYNING XX ASRNING BIRINCHI YARIM YILLIGIDA IQTISODIYOTI. - Toshmatov Shohijahon Abduvohidjon ugli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola XX asrning birinchi yarmolig‘idagi (1900–1950) Xitoy  iqtisodiyotining  asosiy  tendensiyalarini  tahlil  qiladi.  Asosan  sanoat  rivoji, qishloq xo‘jaligi, tashqi savdo, qurilish (investitsiya), inflyatsiya va mintaqaviy farqlar masalalari  yoritiladi.  Har  bir  bo‘lim  aniq  statistik  maʼlumotlar  asosida  –  ishonchli akademik manbalardan olingan faktlar bilan tasdiqlangan.