INKLYUZIV MAKTABLARIDA TASHKIL ETILADIGAN MASHG‘ULOTLARNING XUSUSIYATLARI - IBRAGIMOV JAVLONBEK OLIMJON O‘G‘LI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  inklyuziv  taʼlim  tizimining  mohiyati,  uning zamonaviy maktablardagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Inklyuziv maktablarda olib boriladigan mashg‘ulotlarning shakllari, metodikasi hamda pedagogik yondashuvlar tahlil  qilingan.  Shuningdek,  maxsus  ehtiyojga  ega  o‘quvchilar  bilan  ishlashda o‘qituvchilarning roli, duch kelinadigan muammolar va ularning yechimlari haqida fikr yuritilgan.