KASBIY FAOLIYATDA SHAXSNING PSIXOLOGIK CHIDAMLILIGI VA O‘ZGARISHLARGA TAYYORLIGI - Nigora Yo’ldasheva Sodiqjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  kasbiy  faoliyat  jarayonida  shaxsning  psixologik chidamliligi va o‘zgarishlarga tayyorligi tushunchalari tahlil qilinadi. Tezkor ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish, texnologik yangilanishlar va global bozor sharoitlari insonlardan yuqori  stressga  chidamlilik,  o‘zgarishlarga  moslashish  hamda  ijodkorlikni  talab qilmoqda.  Psixologik  chidamlilik  va  tayyorgarlikning  nazariy  asoslari,  ularni rivojlantirish mexanizmlari va amaliy ahamiyati muhokama etiladi.