IJTIMOIY HIMOYA SIYOSATIDA ISHSIZ FUQAROLARNI QO‘LLAB- QUVVATLASHNI RAQAMLASHTIRISH MASALALARI - Muslimbek ALIJONOV,; Diyorbek NORMURODOV, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O‘zbekistonda  ijtimoiy  himoya  siyosatini modernizatsiya  qilish  jarayonida  ishsiz  fuqarolarni  qo‘llab-quvvatlash  tizimini raqamlashtirishning o‘rni va ahamiyatini chuqur va batafsil o‘rganadi. Oxirgi yillarda mehnat bozori jarayonlarini avtomatlashtirish, bandlik xizmatlari faoliyatini elektron platformalarga  o‘tkazish,  nafaqa  va  moddiy  yordam  tayinlashda  shaffoflikni kuchaytirish bo‘yicha keng qamrovli islohotlar amalga oshirildi. Ushbu tadqiqotda mavjud adabiyotlar va statistik ma’lumotlar asosida raqamlashtirishning afzalliklari, mavjud muammolari hamda istiqboldagi va kelajakdagi imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  raqamli  xizmatlar  ishsizlarni  qo‘llab-quvvatlash  jarayonini  tezlashtiradi,  korrupsiya  xavfini  kamaytiradi  va  aholining ijtimoiy  xizmatlarga  teng  huquqli  kirishini  ta’minlaydi.  Raqamlashtirish  siyosatida ishsizlar uchun alohida tizimni shakillantirish muhimligi ta’kidlangan.