TASVIRIY SAN`AT FANINI O`QITISHDA MINIATYURANING AHAMIYATI - Ayubova Shoxsanam, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada o‘zbek  tasviriy  san’atida  miniatyurani  ahamiyati  xususida so‘z  yuritilib,  tarixiy  davrlardan  xozirgi  kundagi  miniatyura  kompozitsiyalarini rivojlanish bosqichlari hamda Sharq xalqlari madaniyati tarixida o‘chmas iz qoldirgan, jahon tamadduni xazinasini o‘zining ajoyib qimmatbaho durdonalari bilan boyitgani, butun dunyo tamadduni tarixida salmoqli o‘rin olgan zamonaviy o‘zbek miniatyura san’atining ifodaviy vositalari xalq ustalari tomonidan o‘rganib kelingan tasviriy ijodiy faoliyatini miniatyura san’ati orqali shakllantirish masalasi bayon etilgan.