SHAXSNING RIVOJLANISHI, TARBIYASI VA IJTIMOIYLASHUVI - Turdiyeva Shoxidaxon Anvarjonovna,; Abdulazizova Mubina Azizbek qizi,; Mo’minova Safura Umidjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  :  Mazkur  maqolada  shaxsning  rivojlanishi,  tarbiyasi  va ijtimoiylashuvi  jarayonlari  ilmiy-pedagogik  nuqtayi  nazardan  tahlil  qilinadi.  Shaxs kamolotida  biologik,  ijtimoiy  va  psixologik  omillarning  o‘rni  yoritilib,  tarbiya  va ijtimoiy  muhitning  shaxs  shakllanishidagi  ahamiyati  ochib  beriladi.  Shuningdek, shaxsning jamiyatga moslashuvi va ijtimoiy tajriba orttirish jarayonlari tahlil qilinadi.