O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI TA’LIM TIZIMI - Turdiyeva Shoxidaxon Anvarjonovna; Jabborova Shodiyona Abduvali qizi; Avazbekova Muxlisa Toxirjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  ta’lim  tizimining shakllanishi, tuzilmasi va hozirgi rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Ta’lim sohasida amalga  oshirilayotgan  islohotlar,  uzluksiz  ta’lim  konsepsiyasi,  davlat  ta’lim standartlari  hamda  kadrlar  tayyorlash  jarayonining  nazariy  va  amaliy  jihatlari yoritiladi. Shuningdek, ta’lim tizimining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy asosda ochib beriladi.