KAR O‘QUVCHILAR MAKTABIDA O‘QISH DARSLARINING O‘ZIGA XOSLIGI - NODIRA BAXODIROVA ELMUROD QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur maqolada kar o‘quchilar maktabida o‘qish jarayonining o‘ziga xosligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kar o‘quchilarning individual xususiyatlari, ularning kommunikatsiya va o‘rganish uslublari, shuningdek, dars jarayonini tashkil etishning  samarali  metod  va  vositalari  yoritiladi.  Maqolada  kar  o‘quchilar  bilan ishlashda  vizual  vositalar,  imo-ishora  va  interaktiv  texnologiyalardan  foydalanish muhimligi ta’kidlanadi. Shu bilan birga, o‘quv jarayonini o‘ziga xos tarzda tashkil etish dars samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda  ularning  ijtimoiy  moslashuvini  ta’minlashga  xizmat  qilishi  asoslab  beriladi. Tadqiqot natijalari maxsus ta’lim muassasalarida dars jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon yaratadi.