MUSTAHKAM OILA BARQAROR JAMIYAT POYDEVORI - Dilorom Mamatova Muxamadovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  mustahkam  oilaning  jamiyat  taraqqiyotidagi o‘rni  va  ahamiyati  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Oilaning  ijtimoiy  institut sifatidagi  funksiyalari,  shaxs  kamolotiga  ta’siri  hamda  jamiyat  barqarorligini ta’minlashdagi  roli  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida  oilaviy  qadriyatlar,  ijtimoiy barqarorlik  va  ma’naviy  muhit o‘rtasidagi  o‘zaro  bog‘liqlik ochib  beriladi. Maqola yakunida  mustahkam  oilani  shakllantirishga  qaratilgan  ilmiy-amaliy  xulosalar  va takliflar ilgari suriladi.