INTERFAOL METODLAR ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Abdurasulova Zulfiya Abdushukur qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada interfaol metodlar asosida maktabgacha yoshdagi bolalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish texnologiyalarining pedagogic ahamiyati yoritib  berilgan.  Maqolada  tanqidiy  fikrlash  tushunchasining  maktabgacha  yosh davridagi mazmuni ochib berilib, interfaol metodlarning bolalarning bilish faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shu bilan birga muammoli vaziyatlar yaratish, o‘yin  texnologiyalari,  savol-javob  va  dialogic  metodlar,  ijodiy  mashqlar  orqali bolalarda mustaqil fikrlash, tahlil qilish va oddiy xulosalar chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirish  masalalariga  alohida  e’tibor  qaratilingan.  Maqolada  interfaol metodlardan foydalanish natijasida bolalarda savol berish faolligi, fikrni asoslash va muloqot madaniyatining rivojlanishi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab berilgan.