AUTOMATED MACHINE LEARNING YORDAMIDA AVTOMATIK MODEL TANLASH - Topivoldiyev Abbosbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola AutoML texnologiyalaridan foydalanib avtomatik model  tanlash  jarayonini  tahlil  qiladi.  An’anaviy  mashinaviy  o‘qitishda  ko‘p  vaqt oladigan  algoritm  tanlash  va  giperparametrlarni  sozlash  AutoML  yordamida avtomatlashtiriladi.  Tadqiqotda  AutoML  tizimlarining  ishlash  prinsiplari, optimallashtirish usullari va platformalarning samaradorligi ko‘rib chiqildi. Natijalar AutoML model ishlab chiqishni soddalashtirishi va yuqori aniqlikdagi modellarni tez yaratishga imkon berishini ko‘rsatdi.