REZUS-IMMUNIZATSIYAGA UCHRAGAN HOMILADORLARDA ANTI-D IMMUNOGLOBULIN PROFILAKTIKASINING SAMARADORLIGI VA KLINIK NATIJALARI - Raximberganov Asadbek Madiyor o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Rezus-manfiy  homiladorlarda  anti-D  immunoglobulin  qo‘llash  Rh-sensibilizatsiyani  oldini  olishning  asosiy  usuli  bo‘lib,  perinatal  asoratlarni  sezilarli kamaytiradi.  Tadqiqotda  rezus-immunizatsiya  xavfi  bo‘lgan  ayollarda homiladorlikning  28-haftasida  va  tug‘ruqdan  keyin  qo‘llangan  anti-D immunoglobulinning samaradorligi baholandi. 30 nafar homilador kuzatuvga olindi. Profilaktika o‘z vaqtida bajarilgan ayollarda antitana hosil bo‘lishi 96,6% hollarda oldi olindi. Profilaktika kechikkan yoki noto‘liq bajarilgan guruhda esa anti-D antitelolar paydo bo‘lishi 40% hollarda qayd etildi.