INKLYUZIV TA’LIMDA DUDUQLANISH: PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Abdijalilova Dono Yakubjan qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inklyuziv  ta’lim  tizimida  duduqlanishga  ega bo‘lgan  o‘quvchilarni  qo‘llab-quvvatlash,  ularning  nutqiy  rivojlanishi  va  ta’lim jarayonidagi ishtirokini ta’minlashga qaratilgan psixologik va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Duduqlanishning psixologik sabablari, logopedik korreksiya usullari va o‘qituvchi–o‘quvchi  o‘rtasidagi  ijtimoiy-emotsional  muloqotning  ahamiyati  ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, mahalliy va xorijiy olimlar fikrlari asosida kompleks yondashuvning zarurligi ko‘rsatib beriladi.