QAROR DARAXTLARI YORDAMIDA BANK MIJOZLARINING CHIQIB KETISHINI BASHORAT QILISH - Iqboljon G‘aniyev Ibrohimjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qaror  daraxtlari  (decision  tree)  algoritmidan foydalanib,  bank  mijozlarining  xizmatdan  chiqib  ketish  ehtimolini  bashorat  qilish masalasi ko‘rib chiqiladi. Maqolada mijozlar ma’lumotlari asosida modelni o‘qitish, bashorat  natijalarini  tahlil  qilish  va  samaradorlikni  baholash  usullari  bayon  etiladi. Amaliy qismda Python dasturlash tili va scikit-learn kutubxonasi yordamida model qurilgan.