OPENSTACK ASOSIDA BULUT PLATFORMASI YARATISH - MUXTORALIYEV MURODILJON, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada OpenStack asosida bulut platformasini yaratish nazariyasi va amaliy  jihatlari  yoritilgan.  Tadqiqotda  OpenStack  arxitekturasi,  uning  asosiy komponentlari,  virtualizatsiya  va  hisoblash  resurslarini  boshqarish  mexanizmlari, shuningdek platformani sozlash va xavfsizlik choralari tahlil qilinadi. Maqolada bulutli infratuzilma yaratish jarayoni, uning afzalliklari va real biznes hamda ilmiy loyihalarga tatbiqi  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Ushbu  maqola  IT  sohasida  tahsil  olayotgan  talabalar  va mutaxassislar uchun nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.