KORRUPSIYA: MOHIYATI, SABABLARI VA UNGA QARSHI KURASH STRATEGIYALARI - Mullajonova Lola Dovulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  korrupsiya  hodisasining  ijtimoiy-iqtisodiy mohiyati,  uning  vujudga  kelish  sabablari,  shakllanish  mexanizmlari  va  jamiyat taraqqiyotiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida korrupsiyaga qarshi kurashning institutsional, huquqiy va ma’naviy-psixologik mexanizmlari  yoritiladi hamda O‘zbekiston sharoitida samarali strategik yondashuvlar taklif etiladi.