SINGLETON PATTERNINI O‘RGANISH VA LOGGER SINFI YOZISH - Mirsaid Yusupov,; Suyarov Ulug’bek G’iyosiddin o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  dasturlashda  keng  qo‘llaniladigan  Singleton patternga texnik va nazariy yondashuv beriladi. Patternning asosiy maqsadi — dastur ish jarayonida bir xil sinfdan faqat bitta obyekt yaratilishini ta’minlashdir. Python tilida Singleton’ni yaratishning amaliy mexanizmlari, xususan obyekt instansiyasini nazorat qilish  tamoyillari  bosqichma-bosqich  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  loglarni markazlashgan  holda  boshqarish  uchun  zarur  bo‘lgan  Logger  sinfining  Singleton asosida qurilishi ko‘rsatiladi. Ushbu yondashuv log yozuvlarining izchil saqlanishi, xotira  resurslarini  optimallashtirish  va  dastur  ichida  yagona  boshqaruv  nuqtasini yaratishni ta’minlaydi.