O'QITISHNING STOXASTIK USULLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Suyarov Ulug’bek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda sun’iy intellekt tizimlarida o‘qitishning stoxastik usullari, ularning asosiy prinsiplari va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Stoxastik yondashuvlarning  noaniqlik  va  tasodifiylikni  hisobga  olish  orqali  modellarning moslashuvchanligi  hamda  umumlashuv  qobiliyatini  oshirishdagi  roli  yoritilgan. Stochastic  Gradient Descent  (SGD),  Monte-Karlo usullari,  Bayes  yondashuvlari  va Markov jarayonlarining sun’iy neyron tarmoqlar, tasvirni tanish va tabiiy tilni qayta ishlash sohalaridagi ahamiyati tahlil qilingan.