KORXONALARNI RAQAMLASHTIRISH STRATEGIYALARI: IQTISODIY SAMARADORLIK TAHLILI - YOʻLDASHEV SHADIYOR SHUXRAT OʻGʻLI,; JUMABOYEV MIRZIYO HAMID OʻGʻLI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Maqolada korxonalarni raqamlashtirish strategiyalarining mazmuni va ularning iqtisodiy  samaradorlikka  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida  raqamli texnologiyalarni  joriy  etish  orqali  ishlab  chiqarish  jarayonlarini  optimallashtirish, boshqaruv  samaradorligini  oshirish,  xarajatlarni  qisqartirish  hamda raqobatbardoshlikni  kuchaytirish  masalalari  yoritiladi.  Shuningdek,  raqamlashtirish strategiyalarini amalga oshirishda yuzaga keladigan muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari va iqtisodiy natijalarni baholash mezonlari amaliy jihatdan tahlil qilinadi.