OBYEKTGA YOʻNALTIRILGAN DASTURLASHDA BAJARILISH VAQTIDAGI XATOLIKLARNI TRY/EXCEPT MEXANIZMI ORQALI BOSHQARISH - Gulzoda Meliqoʻziyeva Komiljon qizi,; Mirsaid Yusupov Abdulaziz oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Obyektga  yoʻnaltirilgan  dasturlash  jarayonida  bajarilish  vaqtida  yuzaga keladigan  xatoliklar  dastur  barqarorligiga  jiddiy  taʼsir  koʻrsatadi.  Ushbu  ishda xatoliklarning  kelib  chiqish  sabablari  va  ularni  boshqarishdagi  asosiy  muammolar yoritiladi.  try/except  mexanizmi  asosida  xatoliklarni  qayta  ishlash  usullari tushuntirilib,  ularning  dastur  oqimini  nazorat  qilishdagi  ahamiyati  ochib  beriladi. Natijada  foydalanuvchi  bilan  ishlashda  ishonchli  va  barqaror  dastur  yaratish imkoniyatlari asoslab beriladi.