IJOD VA IJODIY FAOLIYAT UYGUNLIGI - Xayitov Xurshidbek O`ktamjon o`g`li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijodiy  faoliyatning  nazariy  asoslari,  ijodiy faoliyat uyg‘unligini aniqlash metodlari va tizimli yondashuv asosida tavsiyalar keng tahlil  qilinadi.  Birinchi  bo‘limda  ijodiy  faoliyat  tushunchasi,  uning  psixologik  va pedagogik  nazariy  asoslari,  shuningdek  ijodiy  salohiyatni  shakllantirish  omillari yoritiladi.  Ikkinchi  bo‘lim  ijodiy  faoliyat  uyg‘unligini  aniqlash  metodlariga bag‘ishlanib, psixodiagnostik, pedagogik va sotsiologik usullar orqali shaxsning ijodiy salohiyati va samaradorligini baholash vositalarini tahlil qiladi. Uchinchi bo‘lim tizimli yondashuv  asosida  tavsiyalar  ishlab  chiqishning  nazariy  va  amaliy  jihatlarini o‘rganadi,  shaxsning  ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirish  va  innovatsion  faoliyatni samarali  tashkil  etish  bo‘yicha  konkret  tavsiyalarni  beradi.  Maqola  ilmiy  nazariy tadqiqotlar,  pedagogik  metodlar  va  amaliy  tajriba  asosida  yozilgan  bo‘lib,  ijodiy faoliyatni rivojlantirish va baholash bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar, o‘qituvchilar va psixologlar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.