SIRT QATLAMLARI VA ULARNING XOSSALARI: G‘ADIR-BUDURLIK, KONTAKT, QOLDIQ KUCHLANISHLAR, ADSORBSIYA VA ADGEZIYA (ILMIY TAHLIL VA AMALIY TAVSIYALAR) - Raufov L.M,; Fozilov D.S,; Abdukaxxarov A.A,; Saparov E.A., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya (Abstract) Ushbu maqolada metall va boshqa materiallar yuzalarining  mikrogeometriyasi (g‘adir-budurlik),  yuzaning  kontakti,  ishqalanish  jarayonida  yuz  beradigan  qoldiq kuchlanishlar,  adsorbsiya  va  adgeziya  (Rehbinder/Ребиндер  effekti)  kabi  sirt qatlamlariga  xos  fizik-kimyoviy  hodisalar  tahlil  qilinadi.  Maqola  GOSTga  mos parametrlardan  boshlab  zamonaviy  ilmiy  tadqiqotlar  natijalarigacha keng qamrovni qamrab oladi, hamda laboratoriya va sanoat tajribalaridan olingan statistik diapazonlar, jadval  va  grafiklar  keltiriladi.  Muallif  tavsiyalari  sirtni  optimallashtirish,  ishlab chiqarish  parametrlarini  tanlash  va  ilmiy  maqola  yozish  talablariga  mos  yozishish uchun mo‘ljallangan.