O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM SOHASIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Baratova Gulshirin Ulug’bek qizi,; Rejamurodova Laylo Anvar qizi,; Umurov Sharif Radjabovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O'zbekiston  Respublikasida  so'nggi  yillarda amalga oshirilayotgan ta'lim tizimidagi tub islohotlar tahlil qilinadi. Ta'lim sohasini modernizatsiya qilish, xalqaro standartlarga moslash va raqamli texnologiyalarni joriy etish  bo'yicha  qabul  qilingan  davlat  dasturlari  va  normativ-huquqiy  hujjatlar  ko'rib chiqiladi. Maqolada umumiy o'rta ta'lim, oliy ta'lim va kasbiy ta'lim tizimlarida amalga oshirilayotgan  o'zgarishlar,  o'qituvchilar  malakasini  oshirish,  o'quv  dasturlari  va o'qitish  metodlarini  takomillashtirish,  ta'lim  muassasalarini  moddiy-texnik  jihatdan mustahkamlash kabi masalalar yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, ta'lim islohotlari mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko'rsatmoqda va yoshlar uchun sifatli ta'lim olish imkoniyatlarini kengaytirmoqda.