GIDROELEKTRIK STANSIYALARIDA QO‘LLANILGAN KATIONITLARNI QAYTA ISHLASH VA REGENERATSIYA QILISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH - N.X.Kuchkarova,; I.A.Abdulamitova,; Q,O.Anarboyeva,; Z.A.Akbarova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Hozirgi  vaqtda  suv  tanqisligi  dunyoning  asosiy  muammolaridan biri  hisoblanadi.  Suvni  tozalash  texnologiyalari  suv  inqirozi  muammolarini  hal qilishdir. Chuchuk suvga bo'lgan talab va taklif o'rtasida jiddiy nomuvofiqlik mavjud va  dunyo  aholisining  taxminan  to'rtdan  biri  iqtisodiy  suv  tanqisligini  boshdan kechirmoqda. Shaharlashgan va tez sur'atlar bilan o'sib borayotgan aholi, shuningdek, sanoat rivojlanishi tufayli global suv talabi ortishi kutilmoqda. Butun dunyo bo'ylab suv tanqisligi tarqalmoqda va suvga bo'lgan talab oshgani sayin yomonlashmoqda. Shu sababli, insoniyat chuchuk suv olishning boshqa muqobil usulidan foydalanishga harakat  qilmoqda.  Suv  tanqisligi  muammosiga  samarali  yondashuv  sifatida  suvni tuzsizlantirish taklif qilingan. [1].