SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARIDAN FOYDALANIB TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH: WAYGROUND.COM MISOLIDA - Murodov Shukrilla Abdusaid o‘g‘li,; Ahmadov Asliddin Isomiddin o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya   Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim jarayoniga joriy etilishi, ularning o‘qitish samaradorligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan,  Wayground.com  platformasi  misolida  sun’iy  intellekt  asosida  ishlovchi ta’limiy  vositalarning  imkoniyatlari,  funksional  xususiyatlari  va  amaliy  samaralari yoritiladi. Tadqiqot davomida adaptiv o‘qitish, avtomatik baholash, individual o‘quv trajektoriyalarini  shakllantirish  va  o‘qituvchi  faoliyatini  qo‘llab-quvvatlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.