AVTOMOBIL SINFI MISOLIDA SINF METODLARINI YOZISH - Mirsaid Yusupov Abdulaziz o’g’li; Karimova Noila Zafarjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Python  dasturlash  tilida  ob'ektga  yo'naltirilgan dasturlashda  sinf  metodlarini  avtomobil  sinfi  amaliy  misoli  asosida  keng  qamrovli tadqiq etadi. Ishda ob'ektga yo'naltirilgan yondashuvning nazariy asoslari, sinflar va ob'ektlar  kontseptsiyasi,  shuningdek  sinf  metodlarining  turli  turlari  batafsil  ko'rib chiqiladi. Ekzemplyar metodlari, sinf metodlari va statik metodlarni, ularning sintaktik xususiyatlari va amaliy qo'llanilishini tahlil qilish alohida e'tiborga olingan. Tadqiqot avtomobil sinfini ishlab chiqish kontekstida inkapsulyatsiya, meros va polimorfizm tamoyillarini qamrab oladi. Python ning maxsus metodlari, jumladan konstruktorlar, destruktorlar  va  sehrli  metodlar  batafsil  tahlil  qilinadi.  Sinf  metodlarini  yozishning dizayn  patternlari  va  eng  yaxshi  amaliyotlari  ko'rib  chiqiladi.  Maqola  avtomobil holatini boshqarish uchun turli xil metodlarni amalga oshirishning amaliy misollarini o'z ichiga oladi, jumladan dvigatelni ishga tushirish, tezlikni boshqarish, texnik xizmat ko'rsatish  va  diagnostika  metodlari.  Sinf  metodlarini  tashkil  qilishning  turli yondashuvlarining  afzalliklari  va  kamchiliklari  tahlil  qilinadi.  Ish  kodni hujjatlashtirish, metodlarni sinovdan o'tkazish va PEP 8 kodlash standartlariga rioya qilish bo'yicha tavsiyalarni o'z ichiga oladi. Tadqiqot sinf metodlarini to'g'ri loyihalash ishonchli, miqyoslanadigan va qo'llab-quvvatlanadigan dasturiy ta'minotni yaratishga qanday hissa qo'shishini ko'rsatadi.