MA’LUMOTLAR BAZASIGA MUROJAATNI TASHKIL ETISHDA ODBC VA TURLI DASTURLARDAN FOYDALANISH - Rashidov A.V,; Mamatqulov F, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ma’lumotlar bazasiga murojaatni tashkil etishning zamonaviy usullari, xususan ODBC (Open Database Connectivity) texnologiyasining mohiyati, imkoniyatlari va undan turli dasturlash muhitlarida foydalanish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ODBC orqali ma’lumotlar bazalariga ulanishning afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan.