TRANSPORT TIZIMLARIDA DATA MINING ASOSIDA TAHLIL VA PROGNOZLASH - Solijonov Muhammadamin Sayotjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy transport tizimlarida ma'lumotlar qazib olish (Data Mining)  texnologiyalarining  qo'llanilishi,  yo'l  harakati  oqimlarini  tahlil  qilish  va prognozlash  usullari ko'rib  chiqilgan.  Transport sohasida  to'plangan katta  hajmdagi ma'lumotlardan  foydalanib,  yo'l  tirbandliklari,  transport  vositalarining  harakati  va yo'lovchilar oqimini bashorat qilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada mashinali o'rganish algoritmlari, klasterlash usullari va prognozlash modellarining amaliy tatbiqi misollari keltirilgan.