NEMIS TILI LEKSIKOGRAFIYASINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Odinaxon Ismanova,; Ominaxon Makkamjonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  nemis  tili  leksikografiyasining  tarixiy  rivojlanishi,  ilk lug‘atlar va Grimm birodarlarining “Deutsches Wörterbuch” asarining ilmiy ahamiyati yoritiladi.  Duden  nashriyoti  normativ  leksikografiya  va  imlo-grammatik  me’yorlar belgilashdagi  rolini  o‘rganadi.  XX  asrda  terminologik,  ikki  tilli  va  izohli  lug‘atlar rivoji,  ularning  ilmiy  va  amaliy  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy leksikografiyada ma’no tafovutlarini aniqlash, sinonimiya, antonimiya va frazeologik birliklar bilan ishlash asosiy tadqiqot yo‘nalishlari sifatida ko‘riladi.