SUN’IY INTELLEKT VA UNING INSON HAYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Qo’chqarov Akmalxo’ja Umarali o’g’li,; Ibragimov G'anijon G'ayratovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya   Ushbu maqolada sun’iy intellektning mazmuni, uning asosiy yo‘nalishlari va zamonaviy  jamiyat  hayotidagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Sun’iy  intellekt texnologiyalarining  ta’lim,  tibbiyot,  biznes,  transport  va  kundalik  hayot  sohalariga ta’siri  ko‘rib  chiqilib,  ularning  inson  faoliyatini  yengillashtirishdagi  roli  yoritilgan. Shuningdek,  SI  bilan  bog‘liq  xavfsizlik,  axloqiy  me’yorlar  va  texnologiyaning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi. Maqola sun’iy intellektning imkoniyatlari  va  muammolarini  muvozanatli  tarzda  tahlil  qilib,  undan  samarali foydalanishning dolzarbligini asoslab beradi.