MODDIY AYLANMA MABLAGʻLAR. - Olimova Zevar Sultonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Moddiy aylanma mablagʻlar har qanday korxona yoki tashkilotning iqtisodiy  faoliyatida  muhim  oʻrin  tutadi.  Bu  mablagʻlar  asosan  ishlab  chiqarish faoliyatini  davom  ettirish,  korxona  aylanmasini  yaxshilash,  ishlab  chiqarilgan mahsulotlarni bozorda samarali taqdim qilish va bundan daromad olish uchun kerak boʻladi. Moddiy aylanma mablagʻlarning oʻziga xos xususiyati shundaki, ular ishlab chiqarish  jarayonida  bir  necha  marotaba  aylanib  turadi  va  har  bir  aylanishda  oʻz qiymatini  tashkil  qiladi.  Ushbu  mablagʻlar  ishlab  chiqarish  vositalari,  xom-ashyo, yordamchi  materiallar,  tayyor  mahsulotlar  va  boshqa  tez  oʻzgaradigan  aktivlar ko‘rinishida boʻladi.