SQL TILI YORDAMIDA MA’LUMOTLARNI TAVSIFLASH - Rashidov A.V; Mamatqulov F (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada SQL (Structured Query Language) tili yordamida ma’lumotlar bazasidagi  ma’lumotlarni tavsiflash jarayonlari yoritilgan. SQL tilining DDL (Data Definition  Language)  buyruqlari  orqali  ma’lumotlar  bazasi  tuzilmasini  yaratish, o‘zgartirish  va  boshqarish  masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  SQL  tilining zamonaviy axborot tizimlaridagi o‘rni va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan.