СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МЕХАНИЗМА ОЦЕНКИ ФИНАНСОВОГО СОСТОЯНИЯ ПРЕДПРИЯТИЙ - Нурмухамедова Барно Исмаиловна,; Игамбердиева Мадина Тоир кизи, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqola  korxonalar  moliyaviy  holatini  baholash mexanizmini  takomillashtirishga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  tez  o‘zgarayotgan  iqtisodiy sharoitlarda  ushbu  jarayonning  dolzarbligini  asoslaydi.  Tadqiqotning  ahamiyati moliyaviy  tahlilning  aniqligi  va  kompleksligini  oshirish  zarurati  bilan  belgilanadi. Ishda  mavjud  baholash  metodikalarining  tanqidiy  tahlili  o‘tkazilib,  ularning metodologik  cheklovlari  aniqlanadi.  Teoretik  va  analitik  umumlashtirish  asosida ko‘rsatkichlarning kengaytirilgan tizimini, zamonaviy tahliliy vositalarni hamda xavf-yo‘naltirilgan yondashuvni o‘z ichiga olgan takomillashtirilgan baholash mexanizmi taklif etiladi. Tadqiqotning amaliy ahamiyati ishlab chiqilgan mexanizmdan boshqaruv qarorlarining  sifatini  oshirish  va  korxonalar  moliyaviy  barqarorligini mustahkamlashda foydalanish mumkinligida namoyon bo‘ladi.