PYTHON FUNKSIYALARIDAN FOYDALANIB ODDIY KALKULYATOR YARATISH - Mirsaid Yusupov Abdullaziz o’g’li,; Axmadaliyev Shuxratjon Xamdamjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANONATSIYA (Uzbek tilida) Mazkur  maqolada  Python  dasturlash  tilida  funksiyalar  yordamida  oddiy kalkulyator yaratish jarayoni tahlil qilinadi. Funksiyalarni modul tarzida tashkil etish, arifmetik amallarni alohida bloklarga ajratish, foydalanuvchi bilan muloqot jarayonini soddalashtirish  va  kodni  qayta  ishlatish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek, kalkulyatorning  algoritmik  tuzilishi,  funksional  modullanishi  hamda  raqamli  ta’lim jarayonida  mazkur  yondashuvning  ahamiyati  ilmiy  asoslangan.  Tadqiqot  natijalari Python dasturlashni o‘rganuvchilar uchun samarali amaliy misol sifatida xizmat qiladi.