TA’LIM SIFATINI BOSHQARISHNING PEDAGOGIK-TASHKILIY ASOSLARI - Habibullayev Qahramon Shukrullayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim sifatini boshqarishning pedagogik va tashkiliy asoslari O‘zbekiston  miqyosida  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  tizimida  sifatni  ta’minlash  va  uni samarali  boshqarish  masalalari  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar,  davlat  ta’lim siyosati  hamda  normativ-huquqiy  hujjatlar  asosida  yoritilgan.  Shuningdek,  ta’lim sifatini oshirishda o‘qituvchi, ta’lim muassasasi rahbariyati va boshqaruv tizimining o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada  ta’lim  sifatini  boshqarishning  asosiy  pedagogik  omillari  —  ta’lim mazmuni,  metodlar,  baholash  tizimi  va  o‘quvchilarning  kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Shu bilan birga, ta’lim jarayonini rejalashtirish,  monitoring va tahlil qilish, ichki  va  tashqi nazorat  mexanizmlarining samaradorligi  ko‘rib  chiqiladi.  Ushbu  jarayonlarda  innovatsion  texnologiyalar  va raqamli boshqaruv vositalaridan foydalanish imkoniyatlari ochib beriladi. Tadqiqot  natijalari  O‘zbekiston  ta’lim  tizimida  sifatni  boshqarishni takomillashtirish,  ta’lim  muassasalarining  raqobatbardoshligini  oshirish  hamda xalqaro  ta’lim  standartlariga  moslashish  jarayonlarida  amaliy  ahamiyat  kasb  etadi. Maqola xulosalari ta’lim sohasi mutaxassislari, rahbar kadrlar va pedagoglar uchun metodik tavsiyalar sifatida xizmat qilishi mumkin.