ANTAGINEZNING DASTLABKI BOSQICHIDA RIVOJLANISH. PRINETAL DAVR - Rasuljon Nuriddinov,; Saidjonova Gulasal, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqola prenatal rivojlanishning dastlabki  bosqichlarini  ilmiy asosda, murakkab  biologik  mexanizmlarga  urg‘u  berib  yoritadi.  Maqolada  quyidagilar batafsil  ko‘rib  chiqiladi:  prenatal  rivojlanish  nima  ekanligi  va  uning  uch  asosiy bosqichi, urug‘lanishdan keyingi zigota shakllanishi va bo‘linish jarayoni, blastosist evolyutsiyasi,  uning  struktura  va  funktsiyalari,  implantatsiya  jarayoni  va  uning fiziologik  mazmuni,  embrional  (organogenez)  davri  va  asosiy  organ  tizimlarining paydo  bo‘lishi,  hujayralar  differensiyatsiyasi  va  genetik  boshqaruv  —  signal mexanizmlari, prenatal davrning biologik va tibbiy ahamiyati, salbiy omillar ta’siri. Maqola ma’lumotlari ilmiy manbalar, biologiya va embriologiya bo‘yicha darsliklar va sharhlangan maqolalar asosida tayyorlangan.