NAMANGAN VILOYATIDA YETISHTIRILADIGAN OLXO‘RI NAVLARI VA ULARNI QURITISH USULLARI - Qurbanov Nematilla,; Sadriddinova Sevinch,; Mexmonov Baxtiyor, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  Namangan  viloyatida  yetishtiriladigan  olxo‘ri (g‘ayloli) navlari, ularning biologik xususiyatlari, yetishtirish hududlari hamda turli usullarda  quritish  texnologiyalari  haqida  ma’lumotlar  keltirilgan.  Tadqiqotlar davomida  Namangan  viloyatining  Yangiqo‘rg‘on  tumanida  o‘sadigan  olxo‘ri navlarining fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlari, xususan quruq modda, shakar va kislotalilik miqdorlari aniqlangan. Quritish jarayonlari konvektiv usulda olib borilib, natijada mahsulotdagi quruq modda 78–88 % gacha oshganligi qayd etilgan.