TELEKOMMUNIKATSIYA TIZIMLARIDA ISHONCHLILIKNI OSHIRISH CHORALARI VA USULLARI - Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li; Usibjonov Abdullox Shuxrat o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Telekommunikatsiya  tizimlarida  ishonchlilikni  oshirish  tarmoq xizmatlarining uzluksiz va barqaror ishlashini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu  maqolada  tizimlarda  yuzaga  kelishi  mumkin  bo‘lgan  nosozliklar,  tarmoq xatoliklari va ularni bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, redundansiya, monitoring va diagnostika mexanizmlari yordamida ishonchlilikni oshirish choralari bayon etiladi.