ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR SAMARADORLIGI - Axmadjanova Nozima Asqarjon Qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  ishda  ona  tili  va  adabiyot  darslarida  interfaol  metodlardan foydalanishning  ta’lim  jarayonidagi  samaradorligi  yoritilgan.  Tadqiqotda  interfaol metodlarning  o‘quvchilarning  nutqiy  faolligi,  mustaqil  fikrlashi,  ijodiy  yondashuvi hamda muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ona tili va adabiyot darslarida qo‘llaniladigan muhokama, guruhli ish, rolli o‘yinlar, muammoli ta’lim  va  klaster  kabi  interfaol  usullar  o‘quvchilarning  darsga  bo‘lgan  qiziqishini oshirishi,  bilimlarni  chuqur  va  ongli  o‘zlashtirishiga  xizmat  qilishi  amaliy  jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, interfaol metodlar orqali o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida samarali  hamkorlik  muhitini  yaratish,  dars  jarayonini  jonlantirish  va  ta’lim  sifati hamda samaradorligini oshirish masalalari yoritib berilgan.