SINTAKTIK SATHDA FE’LLI BIRIKMALARNING ELLIPSIS VA SINTAKTIK SUBSTITUTSIYASI - P.U. Abdullayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu maqolada fe’lli birikmalarning sintaktik sathdagi qisqarish jarayonlari, jumladan ellipsis va sintaktik substitutsiya hodisalari ilmiy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Nutq jarayonida fe’lli birikmalarning takror qo‘llanishini cheklash, ifodaning ixchamligini  ta’minlash  hamda  kommunikativ  ta’sirchanlikni  kuchaytirishdagi funksional ahamiyati tahlil etiladi. Shuningdek, ellipsis va substitutsiyaning umumiy va  farqlovchi  xususiyatlari  ularning  sintaktik  hamda  semantik  jihatlari  namunalar yordamida yoritib beriladi.